zondag 18 augustus 2013

Van oud naar nieuw

Nadat ik al diverse meubelzaken had bezocht en daar meestal lichtelijk geïrriteerd over zowel aanbod als prijzen weer vandaan kwam,  stuitte ik vlak voor mijn vakantie bij de kringloopwinkel op een oud dressoir.
2013-08-05 15.38.25.jpg

 Ik was meteen verkocht en heb na 2 dagen dralen (en Jaap overhalen) de knoop doorgehakt.
Toen we thuis kwamen van vakantie stond de kast midden in de woonkamer op ons te wachten. Daar leek hij ineens een stuk groter dan in de winkel, maar wat een heerlijk project!

Ik heb hem zo veel mogelijk uit elkaar gehaald en ben nu bezig met schuren, schuren en schuren. De kleur was nog even dubben, maar inmiddels zijn we er uit, al betekent dat, dat sommige wandjes in de kamer ook moeten worden aangepakt. In combinatie met een  andere bank wordt het natuurlijk helemáál top! Zo krijgt deze kast een tweede leven en zoeken wij nu een nieuwe (marktplaats?) eigenaar voor onze oude Lundia kast. 

Leuk project, maar het frustreert het "plankje pimpen" natuurlijk wel. Na de vakantie had ik me voorgenomen om weer hard aan de slag te gaan, maar er is me nog steeds niet veel nieuws uit handen gekomen op een paar zaagklusjes na. 
Zelf zie ik de humor wel in van een fles wasverzachter of een cowboylaars als schoolbord, maar de meningen over wat mensen "leuk"vinden, verschillen nogal.
We zullen t.z.t. wel zien, waar de meeste vraag naar is. Misschien zit ik aan het eind van dit jaar wel met een voorraad bordjes, die ik aan de straatstenen niet kwijt kan! 
Dan hebben we voorlopig even genoeg cadeau's bij de hand in het geval van verjaardagen of - zoals gisteren - een verhuizing van onze dochter. Niet alleen zij is verhuisd, maar ook kater Chuck is meegegaan. Hij mocht hier een jaar geleden als kitten komen wonen op voorwaarde, dat hij met haar mee zou gaan als zij zelfstandig ging wonen. Dat is sinds heel kort een feit maar het idee wil nog niet helemaal bij me "landen".
Regelmatig moet ik even slikken en mezelf toespreken, dat het zo hoort en dat het écht niet het eind van de wereld is dat ze nu beide niet meer in de buurt wonen.  
Maar toch: wat zal ik ze missen!

1 opmerking:

  1. Je mag best eens even slikken en snotteren, dat doe ik ook nog zo nu en dan. Soms is het zo stil in huis dat het je zeer doet aan je oren. Gelukkig zijn de jongens nog thuis en over een poosje ga je naar Marleen om samen Zuidlaren onveilig te maken ;) Voor nu even sterkte!!!
    En ja, ik moet ook het 'ei van Columbus' nog uitvinden wat betreft de plannen voor november?
    We moeten aan de slag zusje!
    Dikke zoen TZ.

    BeantwoordenVerwijderen