zondag 8 december 2013

Help, ik heb een hobby!

Het is al weer lang geleden, dat ik hier wat schreef. Time flies when your having fun!

De Holy Stitch markt was op 9 en 10 november. Het was reuze gezellig. Omdat we met ons drieën in één cel stonden, konden we zelf ook regelmatig even rondstruinen. Ik heb me verbaasd over het aanbod: wat een creativiteit en enthousiasme van iedereen! Maar ook super, dat er zoveel familie en bekenden zijn langs geweest. Zelfs een oude collega, die nu al 83 is en niet zo goed meer ter been, hees zichzelf de trappen op om de cellen te bekijken, geweldig!

Op 17 november kon ik aanhaken bij een kennis, die een plek op de "Supervlooi" in het FEC te Leeuwarden had weten te bemachtigen. Zij heeft een enorme voorraad mutsjes gehaakt en gebreid, tasjes en jurkjes genaaid en wilde die voor Serious Request proberen te slijten.
Zaterdagmiddag hebben we de kraam ingericht en zondag konden we los.
Het was helaas een slechte dag. Alle standhouders klaagden, dat ze niets verkochten. Er moest geld bij voor de huur van de kraam/tafel.
Jammer, maar weer een ervaring rijker: de supervlooi is voor de échte koopjesjagers en niet voor goede-doelen publiek. Bovendien háált zo'n met LED verlichte hal het niet bij de gezelligheid van zo'n knusse cel in de Blokhuispoort.
Er is dus meer, wat moet kloppen: niet alleen de handel, maar ook de presentatie is belangrijk. Er staan nu nog een paar artikelen bij een kennis in Deinum uitgestald, waar zij een bloemenzaak heeft. Dat staat natuurlijk geweldig leuk, zó mooi kan ik het zelf niet presenteren. https://www.facebook.com/boeketterie?fref=pb&hc_location=profile_browser

Op aanraden van mijn "celmaten" ("Tante Sjaan" en "Studio Zeepsop") heb ik een Facebookpagina aangemaakt, om pimpeenplankje wat meer in de kijker te spelen. Zo gezegd, zo gedaan. https://www.facebook.com/pimpeenplankje
Het is inderdaad een eenvoudige manier om veel mensen te bereiken (meer, dan met deze blog!) en je bedrijf te presenteren. Bedrijf? Ben ik dan nu ineens een bedrijf? Nee, zo ver is het volgens mij nog lang niet. Ik zie het zelf nog steeds als een beetje uit de hand gelopen hobby.  Ik merk nu al, dat het bikkelen is om alles zelf te willen doen. Zowel voorraad maken als het ook zelf willen slijten vreet tijd. Vrije tijd met name, die ik niet in overvloed heb.
Want naast plankjes pimpen zijn er ook nog huishoudelijke klussen, een hulpbehoevende moeder, een dochter die op een uur afstand woont waar ik vaker heen wil, een baas die me 32 uur per week verwacht, een kat die gewoon een uur op schoot wil liggen, om over sporten en sociale contacten nog maar niet eens te spreken. Het is dus kiezen of delen. Hoe ga ik dit aanpakken?
Ik heb er nog geen oplossing voor. Het is nu - in december - even tijdelijk heel druk. Op 21 en 22 december a.s. sta ik nog op de kerstmarkt van "Carmina Life"(en moet er ook een workshop plankje pimpen worden gegeven) en daarna?

Daarna ga ik er eens rustig voor zitten EN op cursus bij meubelmaakster Ineke van der Blom. Dit superleuke verjaardagscadeau kreeg ik van Jaap. Vanaf januari ga ik een middag in de week bij haar in de leer. Wie weet, kan ik daarna nog eens iets anders zagen dan vensterluiken en schoolbordjes!
Nu alleen dat gat in de markt nog even vinden........1 opmerking:

  1. Mooi geschreven zusje, je bent een bikkel dat je dit allemaal voor elkaar bokst!!!
    Ik vind het geweldig dat je op les gaat bij Ineke Blom, leer jij ons straks de kneepjes van het vak van ons pa? O, als ie dit allemaal eens zou zien, wat zou ie glunderen ...
    XXX Truus.

    BeantwoordenVerwijderen